: Tornhøjvej 14, 9220 Aalborg Øst : 98 15 74 44 (8-9) : kontor@aalborgsteinerskole.dk Sociale medier:
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Åbent Hus

6. december 2023 @ 17:00 - 19:00

Gratis

Til Åbent hus vil der altid være flere repræsentanter fra skolen til stede, for du kan høre om mange forskellige ting:

Først og fremmest fortæller vi om den særlige pædagogik og det børnesyn, som skolen er funderet på. Skolen er en Rudolf Steinerskole, og det betyder bl.a., at vi grundlæggende gør rigtigt meget ud af at se børnene som dem, de er – og ikke som nogen, der skal blive til noget bestemt. En af Rudolf Steiners mest kendte læresætninger lyder, at man skal modtage barnet med ærefrygt, opdrage det i kærlighed og lade det gå i frihed. Og det bestræber vi os på at tænke ind i alt, hvad vi laver. Vi oplever, at denne kærlige tilgang giver trygge børn, og vi ser tryghed og trivsel som et fundament for læring. Til gengæld kan trygge og glade børn, der har inspirerende lærere, lære virkelig meget på ret kort tid.

Du kommer også til at høre om, hvordan skoledagen er opbygget hos os, hvilke fag vi har, og hvordan undervisningen foregår. Når der er mulighed for det, vil det være en lærer til stede, som vil svare på alle dine spørgsmål om, hvordan det er at være elev i en Steinerklasse.

Vores skole er også en friskole, og det betyder, at der følger nogle forpligtelser med til at være elev på skolen. En friskole kan kun bestå, når der er et fællesskab omkring den, og det betyder bl.a., at der skal betales skolepenge og hjælpes til med rengøring, men det betyder også, at man bliver del af et virkeligt dejligt fællesskab, hvor både forældre og elever har en helt anden følelse af tilhørsforhold til skolen, fordi vi alle er sammen om at skabe og passe på den.

Hvordan det er at være forældre på en Steinerskole kommer du også til at høre meget om, og når der er mulighed for det, vil der være en forælder til stede, som kan fortælle og svare på spørgsmål. At starte sit barn på en friskole og i endnu højere grad at lave et skoleskift for sit barn kan være en meget stor beslutning, og derfor er der mulighed for at stille spørgsmål til andre forældre, der har de samme tanker, som du måske står med nu.

Vi glæder os til at møde dig, og vi håber, at åbent hus giver dig alt det, du har brug for. Du er selvfølgelig også altid velkommen til at kontakte os – og tag også gerne et kig rundt på hjemmesiden, hvor der er rigtig mange forskellige informationer.

Hvis du ikke kan vente til næste Åbent Hus, kan du læse lidt mere om skolen herunder og rundt på hjemmesiden. Vi glæder os til at hilse på dig!

Børnesyn

Vores skole er unik, fordi den bygger på Rudolf Steiners pædagogik om at ’opdrage barnet i kærlighed og lade det gå i frihed’. Vores tilgang handler om at møde barnet der, hvor det er i sin udvikling, og igennem omsorg og undervisning støttes det enkelte barn til at blive det menneske, det vil være.

Frihed i undervisningen

Vores lærere har i undervisningen frihed til at møde barnet der, hvor det er i sin udvikling med netop de forudsætninger, udfordringer og kvaliteter, barnet har. Det sikrer, at barnet er læringsparat ift. indholdet, og derved langt mere effektivt kan tilegne sig viden. Vores lærere underviser altså ikke efter den samme undervisningsplan som folkeskolen, men på Aalborg Steinerskole når vi det hele (og mere til) alligevel. Alle elever, som forlader vores skole, har de samme faglige færdigheder og kompetencer som et barn, der forlader folkeskolen. Derudover bestræber vi os på, at vores elever forlader skolen med et godt selvværd og en fortrolighed med det kunstneriske.

Prøve- og karakterfri skole

Vores skole er prøve- og karakterfri. Det vil sige, at der ingen prøver er i løbet af skoletiden, ingen nationale tests, ingen 9. eller 10. klasses afgangseksaminer og ingen summative karakterer. På vores skole ved eleverne, at karakter ikke er noget, man får, men er noget, man har. Denne indre karakter, indre motivation, deres engagement, lærelyst og faglige resultater italesættes kontinuerligt af lærerne, og ved årets udgang modtager alle elever et skriftligt vidnesbyrd om deres faglige, personlige, sociale, og trivselsmæssige udvikling i løbet af året.

Kortere skoledage

Vi ved, at flere timers undervisning ikke nødvendigvis betyder mere læring, men at en kortere skoledag bygget op omkring effektiv læring både giver et bedre læringsudbytte og sikrer en bedre trivsel hos børnene. Derfor er skoledagen bygget op således, at fag til hovedet ligger først på dagen, fag til hjertet midt på dagen og fag til hånden sidst på dagen. Vi starter hver morgen med hovedfag, herefter eksempelvis sprogfag, og til sidst eksempelvis sløjd. Hovedfag dækker de første to lektioner hver morgen, og her arbejdes der i perioder på 3-4 uger intensivt i forskellige fag. Det kunne fx være en 4 ugers hovedfagsperiode i 8. klasse om Nordamerika, hvor emnet behandles med blik på geografi, historie og geologi. Vi tror på, at et læringsrum, der giver ro og plads til fordybelse og kreativitet, og hvor hele kroppen inddrages, skaber bedre læring.

Samfundsbaseret skoleliv

Som forælder til et barn i vores skole vil man opleve, at der er tale om en netværksbaseret skole. Man er nødt til at have et tæt samarbejde med barnets klasselærer, men man vil også opleve, at samarbejdet strækker sig til hele lærerkollegiet. Vi har også et støttende forældrenetværk, og derfor er det meget vigtigt, at man som forælder til et barn på vores skole forstår, at man siger ja til at melde sig ind i og bidrage til et fællesskab igennem kontakt, arbejdsdage, aftenarrangementer mv. – til gengæld har man ogsåmulighed for at komme til gratis pædagogiske foredrag, forældrekaffe og mange andre spændende ting.

Det særlige ved vores skole

  • Karakter er ikke noget, lærere sætter på børn – det er noget, lærere understøtter, at børn udvikler.
  • Vi har korte skoledage – fordi undervisningen er planlagt på en måde, der sikrer effektivitet, og fordi børn alligevel ikke lærer noget, når de er trætte.
  • Vi kærer os om alle dele af børnenes udvikling – både den fysiske, den tankemæssige og den sjælelige.

Detaljer

Dato:
6. december 2023
Tidspunkt:
17:00 - 19:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategori:

Sted

Aalborg Steinerskole
Tornhøjvej 14
Aalborg Øst, 9220 Danmark
+ Google Maps
Telefon
98157444